13.10.17

Ανακοίνωση - Πρόσκληση του Συλλόγου Κεραμιωτών Νάξου «Ο Τίμιος Σταυρός» προς τα μέλη του


Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου
«Ο Τίμιος Σταυρός»
Γαλάτσι 5/10/2017 - Aρ. πρωτ: 260
Αρτέμιδος 7-9, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2930448
keramotinaxougal@facebook.com
keramotinaxougal@gmail.com

Το καλοκαίρι πέρασε, μαζί και οι αξέχαστες ημέρες που περάσαμε στις διακοπές μας, και ιδιαίτερα στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου «Ο Τίμιος Σταυρός» στο χωριό μας, την Κεραμωτή.
Μία απ’ αυτές ήταν ο καλοκαιρινός χορός στις 11/8/2017. Ήταν μία πολύ ζεστή εκδήλωση, κι αυτό οφείλεται σε όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο, είτε με προσωπική εργασία, είτε προσφέροντας διάφορα είδη, είτε απλά με τη φυσική του παρουσία ο καθένας. Δεν θέλουμε να αναφερθούμε ονομαστικά σε άτομα που προσφέρουν τα πάντα στις εκδηλώσεις του Συλλόγου, γιατί μπορεί να παρεξηγηθούμε, αλλά είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη προθυμία για βοήθεια και προσφορά, γι’ αυτό, άλλωστε, ο χορός του χωριού μας θεωρείται και προβάλλεται από πολλούς ότι είναι κάτι το διαφορετικό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, για άλλη μία φορά από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας σε όλους.
Η δεύτερη εκδήλωση που επιμελήθηκε ο Σύλλογος Κεραμιωτών Νάξου «Ο Τίμιος Σταυρός» ήταν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου παραδοσιακού ελαιοτριβείου του χωριού μας στις 13/8/2017. Ήταν επίσης μία ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη ημέρα, αλλά και γιατί κατορθώσαμε να εκπληρώσουμε μια υπόσχεση που είχαμε δώσει ένα χρόνο πριν, για την ολοκλήρωση φέτος το καλοκαίρι της ανακατασκευής του και την παράδοσή του ακόμα και για λειτουργία, αν χρειαστεί. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το έργο αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, γιατί ρισκάραμε πολλά, ακόμα και τα χρήματα που θα δαπανούσαμε, γιατί, όπως γνωρίζετε, τα χρήματα δεν είναι δικά μας, αλλά απλώς τα διαχειριζόμαστε. Θα έπρεπε κατά κάποιον τρόπο να έχει διασφαλιστεί ότι το εγχείρημα θα πετύχαινε και ότι τα 8.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για τον σκοπό αυτόν θα έπιαναν τόπο. Για όλο αυτό το τεράστιο έργο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας το δικηγορικό γραφείο του κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΥΡΟΥ και της κας ΜΕΛΙΝΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, που μας συνέδραμαν τα μέγιστα, τον πολιτικό μηχανικό κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΣΟΥΝΗ, που μας πρόσφερε αφιλοκερδώς τα σχέδια για το ελαιοτριβείο. Η προσωπική προσφορά σε εργασία, από τον καθαρισμό μέχρι την παράδοσή του, δεν ήταν εκείνη που αναμέναμε, αλλά δεν έλειψαν τα άτομα που πρόσφεραν το κατά δύναμιν, και ειδικότερα το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου ΜΑΡΚΟΣ ΦΥΡΟΓΕΝΗΣ, ο οποίος ήταν η ψυχή όλης της επιχείρησης. Θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους. Μακάρι να καταφέρουμε να αναπαλαιώσουμε και το άλλο ελαιοτριβείο, κάτι που θα είναι μεγάλο κατόρθωμα για το μικρό χωριό μας, την ΚΕΡΑΜΩΤΗ.
Μετά την απαρίθμηση των πεπραγμένων αυτών από τον Σύλλογό μας κατά το έτος 2017, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η θητεία του Δ.Σ. του Συλλόγου λήγει τον Νοέμβριο του έτους. Σας καλούμε, λοιπόν, να δείξουμε όλοι τη βούλησή μας εμπράκτως, και να δηλώσουμε ότι ο Σύλλογός μας θέλουμε να υπάρχει, να λειτουργεί, να δημιουργεί και να έχει δύναμη. Αυτό όμως για να γίνει χρειάζεται τη συμμετοχή όλων των χωριανών σε όλους τους τομείς, και όχι μόνο στους χορούς και τα γλέντια.
Σας ενημερώνουμε ότι η γενική συνέλευση έχει οριστεί στις 22/10/2017, ημέρα Κυριακή στις 10:30 π.μ. στη λέσχη του Συλλόγου μας, Αρτέμιδος 7-9 Γαλάτσι. Η συμμετοχή θα πρέπει να είναι, όπως στα γλέντια και στους χορούς, μεγάλη, ώστε να μη χρειαστεί να επαναληφθεί. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η απαιτούμενη συμμετοχή, η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη ακριβώς Κυριακή, στις 29/10/2017 στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα. Οι εκλογές προγραμματίζονται για τις αρχές του Νοεμβρίου. Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν υποψηφιότητα θα μπορούν να το πράξουν και την ημέρα της γενικής συνέλευσης.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη γενική συνέλευση είναι:
1. Απολογισμός του απερχόμενου Δ.Σ.
2. Οικονομικός απολογισμός από τον ταμία.
3. Έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ.
4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής και ημερομηνία εκλογών.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος: Φυρογένης Νικόλαος         
Η Γενική Γραμματέας: Φυρογένη Αθηνά

Τα μέλη
Κουφόπουλος Βασίλης
Κοντοπίδης Κυριάκος
Κουφοπούλου Αικατερίνη
Φυρογένης Μάρκος
Σπανός Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου